Pax Kinderhulp winnaar vakjury categorie online NRC Charity Awards 2018

NRC CharityAward Pax KinderhulpPax Kinderhulp won in de categorie online met een bijzondere banner, gemaakt door twee studenten van de Willem de Kooning Academy. Faye van de Vorst en Marlou van Oss.
Dit werd 28 augustus bekendgemaakt door NRC-hoofdredacteur Peter Vandermeersch in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. 
Pax Kinderhulp wint hiermee een campagne ter waarde van 15.000 euro! 

uitreiking NRC CharityAwards

PaxKinderhulp geselecteerd

Een vakjury bestaande uit Pim Gerrits (creative director Havas Lemz), Kristel Rozema (art director KesselsKramer), Susanne Nierop (hoofdredacteur Adformatie) en Peter Vandermeersch (hoofdredacteur NRC) maakte uit 290 inzendingen een selectie van 22 goede doelen. Die kregen de kans om, in samenwerking met studenten van de Willem de Kooning Academie in Rotterdam, een printadvertentie en een online banner te ontwikkelen.

prijsuitreiking Pax Kinderhulp nrccharityawards

Complexe problematiek

De samenwerking met de studenten leverde een aantal mooie en creatieve advertenties op, zoals die van Stichting Pax Kinderhulp, Stichting Vier het Leven en de Voedselbanken Nederland, die een speciale vermelding kregen voor de sterke beeldtaal. Maar dat content maken een vak is, bleek bij veel concepten uit de wat onbeholpen pogingen om in één beeld en weinig woorden vaak complexe problematiek uit te leggen.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

NRC reikte de prijs dit jaar voor de achtste keer uit om ‘grote en kleinere goede doelen te ondersteunen bij het bereiken van bestaande en nieuwe donateurs, vrijwilligers en ambassadeurs’. De krant wil, aldus Vandermeersch ‘niet alleen schrijven over de samenleving, maar zich daar ook voor inzetten.’ In de acht jaar van zijn bestaan is de bekendheid van de Award toegenomen: dit jaar deden 290 deelnemers een gooi naar de prijs en waren er bijna 20.000 stemmers voor de publieksprijs. In 2016 waren er nog 225 inzendingen en stemden er 10.529 mensen.

NRC CharityAward Pax Kinderhulp