Jennifer na 9 jaar weer te gast bij haar vakantiemoeder

Jennifer eerste keer op vakantie
Dinsdag 31 oktober was het dan zover mijn vakantiekind Jennifer komt na 9 jaar weer naar Nederland. Ik werd haar vakantiemoeder toen zij bijna 11 jaar was. Het is een warm weerzien, dikke knuffels en snel naar binnen het is koud. Voor mijn huiskamertje is het volle bak is als je met vijf man komt; Jennifer, haar man, de twee kinderen en schoonmoeder. Tijd voor koffie is er niet want het is al laat in de morgen en de ochtendmarkt op dinsdag stond op het programma. Wel even naar de wc en dan lopen we naar de markt. De kinderen krijgen gratis cake en limo, Jennifer koopt een mooie bos bloemen voor mij haar vakantiemama. Haar schoonmoeder is helemaal blij met verse Rosenkohl (spruiten). Thuis gekomen zet ik koffie en thee, voor de kinderen is er warme chocolademelk. Ik heb daar gevulde speculaas bij, schot in de roos, alles op. Ik leg uit dat het een speciale traktatie is rond Sinterklaas. Dan vertelt Jennifer haar kinderen dat er met Kerst ballen met rozijnen worden gegeten... Ja leg dat maar eens uit hoe een oliebol smaakt!! Dan met z'n allen de zolder op om "Jennifer's slaapkamer" te bewonderen. Deze is nog steeds rood-zwart-rose, negen jaar geleden Jennifer's lievelingskleuren. Terwijl de kinderen boven zitten te tekenen en kleuren, nemen wij nog een kopje koffie en praten wat bij.

Dan wordt het tijd om naar de stad te gaan. Jennifer weet nog precies waar ik elke vaak met vriendinnen koffie dronk en dat zij dan warme chocolademelk met slagroom kreeg. Ik geniet van het feest der herkenning bij Jennifer. Zij schiet de ene foto na de andere iets wat haar bijgebleven is van haar vakanties bij mij. Met een lach en een knipoog zegt ze: " kinderen zijn zo groot, hè!"

j
De tijd is omgevlogen. Ze zouden wel langer willen blijven en zelfs slapen maar 31 oktober Halloween, dát willen de kinderen ook niet missen. Dus op naar huis richting Keulen waar de schoonouders van Jennifer wonen. Jennifer smeert voor onderweg nog wat broodjes met kaas en hagelslag natuurlijk. Ik pak nog wat Hollandse kaas een paar pakken hagelslag en zachte broodjes in en niet te vergeten halloween snoep voor de kids. Zij zijn er heel blij mee. Ook de dvd van "Minoes", die Jennifer altijd keek, gaat mee voor haar kinderen en stiekem ook een beetje voor haarzelf.

Het was een bliksem bezoek maar bliksems wat was het fijn. Zo fijn dat we na een paar stevige knuffels afgesproken hebben dat ze volgend jaar zomer zeker weer komen en dan op zolder blijven slapen.

Wat een klein huis toch groots kan zijn!! Marijke Kremer

Wat wordt er van een vakantiegezin verwacht?