Vluchtelingenkinderen in Irak

Wachten op een onbestemde toekomst.
Kinderen hangen rond in de tenten, want buiten is te heet. In de zomer dan – ’s winters is het te koud. Bovendien hebben ze niets om mee te spelen. Hoewel ze nu veilig zijn, leven ze onder grote druk. Ze komen tot rust, maar de toekomst is onzeker. De directe levensbedreiging is er niet meer, maar de verveling slaat toe.

Vluchtelingkind in Irak

Dit is Ahmad, Ahmad de vliegeraar

Net buiten het Irakese vluchtelingenkamp Alwand 1 in het noordoosten van Irak neemt de provisorische vlieger Ahmad mee naar een droomwereld. Vier jaar is deze vliegeraar. Met zijn familie is hij gevlucht uit zijn Irakese dorp, omdat een vijandelijke militie het leven daar onmogelijk maakte. Ahmad groeit op in het vluchtelingenkamp – hij woont er al twee jaar.

20000 kinderen

In vier jaar tijd heeft Pax Kinderhulp meer dan 20000 gevluchte kinderen bereikt. Het zijn kinderen die opgevangen worden in het (autonome) Koerdische deel van Irak. Eén op de vijf ontheemde kinderen in Koerdistan woont in een opvangkamp. Anderen verblijven al dan niet met hun familie in bijvoorbeeld leegstaande gebouwen of kleine, bouwvallige huizen. De kinderen verkeren allen in onzekere en armoedige omstandigheden. Ze zijn gevlucht – en wachten tot de oorlog voorbij is. Onderdak, voedsel, water: dat wordt verzorgd door de grote hulporganisaties. Pax Kinderhulp biedt de kinderen de nodige kleding, speelgoed, verzorgingsartikelen en schoolmateriaal.

Help mee!

Een nieuw goederentransport is inmiddels in voorbereiding. Daarvoor zijn goederen, menskracht en zeker ook financiën nodig.
Wilt u helpen of heeft u goederen aan te bieden?

khalil.ridha@paxkinderhulp.nl
Telefoon: 06-536 111 03 

FB Syrische en Iraakse Vluchtelingen