Berlijnse kinderen in de Randstad

Geachte Lezers,

Pax Kinderhulp bestaat sinds 1961. Pax Kinderhulp is ontstaan uit een werkgroep van Pax Christi. Zij zagen de moeilijke leefomstandigheden van veel vluchtelingen kinderen en besloten om deze kinderen een gelegenheid te geven in Nederland op adem te komen. 

Pax Kinderhulp trekt zich het lot aan van kinderen die in moeilijke omstandigheden leven. Kans arme kinderen uit voornamelijk Europese landen. Je moet dan denken aan armoede, geweld,o orlog, onrecht of een (natuur) ramp die de leefomstandigheden verslechterd. 

Door deze doelstelling hoopt Pax Kinderhulp een bijdrage te leveren aan vrede,vrijheid en medemenselijkheid.  

De kinderen van onze afdeling Randstad  komen uit Berlijn en worden bij gastgezinnen in Nederland in een natuurlijke omgeving ondergebracht. 

Nu denkt u kinderen uit hun moeilijke omstandigheden weg halen en daar later weer naar terug sturen dat is niet leuk. Dat klopt, maar door enkele weken per jaar gewoon kind te kunnen zijn en niet te hoeven denken aan hoe kom ik aan eten, kan ik rustig slapen vanavond,komen mijn verzorgeners ( ouders) mij vandaag wel ophalen van school, kan ik naar de speeltuin, kan ik gaan voetballen buiten. En verzin zo maar door. Voor onze kinderen is dit gelukkig gewoon. Onze kinderen hoeven daar gelukkig niet eens bij stil te staan. Door deze voor ons simpele dingen tijdelijk weg te kunnen halen uit hun leven krijgen deze kinderen zoveel energie dat ze er weer maanden tegen kunnen en het leven weer en klein beetje toekomst biedt.  

Wat hebben wij hiervoor nodig GASTGEZINNEN.

Bij interesse of vragen kunt u contact opnemen met een van onze medewers of mail info@paxkinderhulp.nl