Projecten in het buitenland

Vakantieproject in Zawoja (Polen)

Naast de vakanties voor kinderen in Nederlandse vakantiegezinnen, organiseert Pax Kinderhulp ook een vakantie in Polen voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 13 jaar uit kindertehuizen in Katowice.
Voor een vakantie in een Nederlands vakantiegezin komen deze kinderen niet in aanmerking. In de meeste gevallen betreft het namelijk kinderen met een lichte lichamelijke of verstandelijke handicap of kinderen met gedragsproblemen. De tehuizen ontbreekt het veelal aan financiële middelen om zelf met de kinderen op vakantie te gaan.

In de bergachtige, zuidelijke plaats Zawoja huurt Pax Kinderhulp een vakantieaccommodatie waar een groep van 12 kinderen en 2 begeleidsters uit het kindertehuis Bogucice (Katowice) een heerlijke vakantie kan doorbrengen.

„Het is voor deze kinderen zo ontzettend belangrijk dat zij een paar weken in een accommodatie zoals die in Zawoja kunnen verblijven!! Midden in de natuur, in de bergen, waar ze naar buiten kunnen, wandelingen maken en spelen in het riviertje. Even niet tussen de vier muren van het kinderhuis!” aldus zuster Fidelis.
Zij is al vaker met een groep kinderen in Zawoja geweest en weet als geen ander hoe de kinderen genieten van de twee weken die ze samen doorbrengen in het vakantiehuis.

En de kinderen? Vraag hun wat ze nou zo leuk vinden aan de vakantie in Zawoja en ze noemen alles wat ze in en om de accommodatie kunnen doen: wandelen in de bergen, naar de speeltuin, spelen en zwemmen in het riviertje dat aan het terrein grenst en in het zwembadje, met een treintje ‘boemelen’ door de omgeving van Zawoja, voetballen en ga zo maar door. En, oh ja, ook het eten smaakt er zóóó lekker!!

Als je dan al die blije gezichten ziet, dan wil je toch dat kinderen elk jaar weer zo’n vakantie kunnen beleven!

PaxKinderhulp Polen
PaxKinderhulp Polen

Uw steun hard nodig!

We willen in de toekomst heel graag meer kinderen van zo’n vakantie laten genieten, maar daarvoor is veel geld nodig! Helpt u ons om het voor de kinderen mogelijk te maken en doneer:

Stichting Pax Kinderhulp Zawoja-project
IBAN: NL80 RABO 0174 3503 92

U kunt ook de Betaallink, of de QR code gebruiken.