Armeense vakantiekinderen

Dreigende ramp voor Armeense gezinnen

Voor veel inwoners van Armenië lijkt de uiterste grens bereikt. Het toch al arme land wordt, evenals vele andere landen, geteisterd door een steeds groeiend aantal besmettingen met het Coronavirus.
De scholen zijn dicht, steeds meer bedrijven sluiten waardoor er een enorme groei van de werkloosheid is. Veel werkende mensen zitten nu thuis. Zo komen steeds meer gezinnen zonder inkomen en hebben grote moeite het hoofd boven water te houden. Maar dit is niet de enige rampspoed die hen nu overkomt.

Armenië is in oorlog gekomen met Azerbeidzjaan met als inzet de in dat land gelegen Armeense enclave Nagorno-Karabach. Vele mannen zijn, al dan niet vrijwillig, naar het front gegaan, waardoor het voor de achtergebleven vrouwen en kinderen nog moeilijker wordt te overleven in deze barre tijd.

voedselpakket voor Armeense gezinnen

Armeense kinderen in Eemnes

Om het jaar komen kwetsbare kinderen uit Stepanavan naar een vakantiegezin in Eemnes en omgeving voor een vakantie van drie weken. In deze periode periode organiseren wij veel leuke activiteiten voor deze kinderen, zodat zij even weg zijn uit de ellende; maar vooral zodat deze kinderen een onvergetelijke ervaring meemaken waarin zij opbloeien en hier levenslangs profijt van hebben.

In 2021 kunnen er i.v.m. het coronavirus geen kinderen komen. Daarom richt Pax Kinderhulp Eemnes zich extra op het doneren van noodzakelijke middelen in Stepanavan zelf. Zo doneren wij geld, waarvan bij lokale winkels schoenen en voedsel van wordt gekocht, door onze contactpersoon daar. Zij deelt dit uit onder de meest arme gezinnen uit Stepanavan.