Vakantiekinderen in Apeldoorn

Noodkreet. Wij zoeken nog vakantiefamilies!

Doordat er afzeggingen zijn geweest, zijn wij dringend op zoek naar nieuwe vakantiegezinnen.

Nog twee maanden en ze komen weer… De kinderen uit Armenië, die het heel wat beroerder hebben dan de kinderen uit Nederland. Komen….? Dat hangt er nog maar van af, want als zich geen nieuwe vakantiegezinnen aanmelden voor de periode 4 augustus tot 25 augustus 2018, moeten we helaas een aantal kinderen teleurstellen en in Armenië achter laten.

Heel veel kinderen verheugen zich al maanden op de reis naar Nederland. Even weg uit de ellende, even bijtanken. Pax Kinderhulp in Apeldoorn roept daarom uw hulp in.

Het is een hele ervaring voor alle gezinsleden wanneer twee Armeense kinderen, tussen de 8 en 11 jaar, drie weken bij u in huis verblijven. Tijdens hun verblijf wordt er een paar keer per week een activiteit georganiseerd waar de kinderen aan deelnemen, daarnaast verblijven de kinderen in de vakantiegezinnen en nemen ze deel aan het gewone gezinsleven. 
Tijdens deze drie weken staat het vakantiegezin er niet alleen voor. Er komt een Armeense begeleidster mee, die de kinderen al kent. Ook zijn de leden van de werkgroep beschikbaar wanneer hulp nodig is.
Wanneer het vakantiegezin niet alle dagen van de week aanwezig kan zijn vanwege werk of andere omstandigheden valt daar een mouw aan te passen. 

Bent u geïnteresseerd of wilt u meer informatie? Dan kunt u, graag vandaag nog, contact opnemen met Mellody Alberts (055-8430659) of Cobi Alink (06-53404271). Of stuur een mail met uw gegevens naar paxcobi@gmail.com

Vakantiekinderen uit Armenië. 

Een tas vol kleren en een hoofd vol indrukken mee terug naar Armenië. Ieder jaar vanaf 1989 komen er kinderen uit achterstandswijken, weeskinderen uit een tehuis of arme kinderen uit bergdorpen uit Armenië voor een vakantie van drie à vier weken naar o.a. Apeldoorn. We kiezen voor deze vorm om de vakantiekinderen in aanraking te laten komen met onze cultuur, ze verblijven bij vakantiegezinnen en ervaren de warmte van een familie, ze ervaren dat het anders kan. Veel vakantiekinderen blijken achteraf extra gemotiveerd om een vreemde taal te leren. Een rimpel in de vijver, een steentje in de rivier?

Het werkt! Tientallen jaren later staan de foto’s uit Nederland prominent in hun woning. Bekijk hier de foto's 

woning waar de armeense vakantiekinderen in wonen

Het nut van deze vorm van hulp kunnen wij niet opgeven. Kijk naar de “vrijstaande woning” op de foto stel je voor een temperatuur van -20 zonder verwarming, ………  opgeven is geen optie.

Steun ons: NL52 RABO 0393134202 t.a.v. Pax Kinderhulp Armenië.