Armeense vakantiekinderen

Armeense vakantiekinderen

Er gaat een wereld voor de vakantiekinderen open door ze te laten genieten van voor ons zulke gewone dingen als een warm bad of douche, boodschappen halen, een spelletje doen en buiten spelen.

Een uur per dag water en elektriciteit, vaak alleen ‘s nachts. Wonen in een bouwval of een container zonder water en verwarming. Ook ‘s winters als de temperaturen dalen tot 20, soms 30 graden onder nul. Dat zijn de leefomstandigheden van veel Armeense gezinnen na de aardbeving van 1988. Ook nu nog, decennia na die aardbeving,  is er voor talloze gezinnen in dit gebied geen toekomstperspectief. Misschien kunt ú dit als vakantieouder een vakantiekind meegeven.

Armeense familie voor containerwoning

Om welke vakantiekinderen gaat het?

Er zijn veel kinderen die in aanmerking komen voor een vakantie. Pax Kinderhulp probeert in samenwerking met hulpverleners in Armenië elk jaar een groep vakantiekinderen te selecteren: wezen, halfwezen en kinderen in noodbehuizing.

Het gaat om kinderen van 8 tot 12 jaar. Sommige van hen wonen in een kindertehuis en andere kinderen komen uit een gezin.

Oliebollenactie van Eemnes

Vakantieouder(s) zijn

De Armeense vakantiekinderen komen vier weken. In elk vakantiegezin worden twee kinderen geplaatst. Wij zorgen dat u goed voorbereid bent met o.a. een informatieve avond voorafgaand aan de vakantie.
Vanuit de werkgroep wordt er een programma georganiseerd. Soms is dit een dagdeel, een andere keer een hele dag. Er zijn zo’n drie activiteiten per week. Soms zijn die alleen voor de Armeense kinderen, maar er zijn ook activiteiten waarbij de Nederlandse kinderen van de vakantiegezinnen van harte welkom zijn. Tijdens deze weken wordt er opvang geregeld voor de kinderen die te gast zijn in gezinnen waarvan beide vakantieouders werken. Het is dus geen probleem wanneer ouders gedeeltelijk moeten werken.

Armeense familie in woning

Begeleiding vakantiegezin

Met de vakantiekinderen komt een aantal Armeense begeleiders mee om de vakantiegezinnen te begeleiden samen met Nederlandse vrijwilligers. Ook komt er een tolk mee om eventuele communicatieproblemen te verhelpen.

De gehele vakantieperiode is de begeleiding bereikbaar.

Op dit moment is er één actiegebied voor Armeense kinderen: Eemnes e.o.

Vakantieouder worden? Neem direct contact op