Boris overhandigt 817,30 euro aan de voorzitter

Boris overhandigt sponsorbedrag aan voorzitter Pax Kinderhulp

Twaalfjarige schaatst 817 euro bij elkaar voor Pax Kinderhulp

MAARSSEN - De twaalfjarige Boris Boer uit Maarssen overhandigde 16 maart het door hem ingezamelde geldbedrag van 817,30 euro aan voorzitter Ria Wiersema van de Stichting Pax Kinderhulp. Boris deed eind januari mee aan de alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee in Oostenrijk en liet zich sponsoren voor het goede doel. Hij schaatste maar liefst 100 kilometer in zeven uur tijd. 

"Ieder kind heeft recht op vakantie"

“Ieder kind heeft recht op vakantie”, vindt Boris. De familie Boer is sinds vorig jaar gastgezin van een Berlijnse jongen. Deze tienjarige jongen woont in zijn eigen land in een woongroep. De kinderen uit Berlijn die in kindertehuizen, pleeggezinnen of onder slechte omstandigheden thuis wonen, logeren met Pasen en in de zomer bij vakantiegezinnen in heel Nederland. 

Weggeven

Boris had niet verwacht zoveel geld op te halen met zijn sponsoractie en is blij verrast met het eindresultaat. Op de vraag of hij het moeilijk vond om het geld dat hij ingezameld heeft met zijn prestatie, weg te geven antwoordt hij: "Het is juist hartstikke leuk om het weg te geven". Volgend jaar wil Boris 150 kilometer schaatsen in Oostenrijk. "En het jaar erna, 200 kilometer als het mag", zegt hij. Ooit hoopt Boris, die zo'n drie keer per week traint op de ijsbaan, kampioen marathonschaatsen te worden: "Ik ben vooral van de lange afstanden".

Voorzitter Ria Wiersema van Pax Kinderhulp feliciteerde Boris en bedankte de jonge schaatser voor zijn gulle donatie. Als dankbetuiging gaf ze hem namens Pax Kinderhulp een sjerp met daarop het woord ‘Kanjer’.