Berlijnse vakantiekinderen in Brabant

Een team van enthousiaste medewerkers zorgt er ook in de provincie Noord-Brabant voor dat elk jaar zo’n honderd Berlijnse vakantiekinderen een gastvrij onthaal vinden in deze provincie. Of het nu in Breda, Oosterhout, Eindhoven, Bergeyk of in de buurt van Den Bosch is, de kinderen uit de Duitse hoofdstad komen steeds graag bij de Brabantse vakantiegezinnen terug, dat blijkt wel uit de vele enthousiaste reacties van de vakantiekinderen die na een lange reis uit de trein of de bus stappen. 

De medewerkers van Pax Kinderhulp kennen de situatie in Berlijn op hun duimpje en maken regelmatig reizen naar die stad om goed op de hoogte te blijven van de actuele ontwikkelingen en vooral de situatie van de kinderen in die wereldstad. Zij kennen ook de vakantiegezinnen in Brabant omdat er intensieve contacten zijn vóór, tijdens en ná het verblijf van de Berlijnse kinderen.
Een hoogtepunt is de jaarlijkse picknick waar vakantiekinderen en gastfamilies elkaar treffen in een sportieve en ongedwongen sfeer. Er wordt veel aandacht besteed aan de voorbereiding van de vakanties en tijdens een evaluatieavond in het najaar kunnen de vakantieouders uitgebreid hun ervaringen uitwisselen. Eén ding is zeker……de dankbaarheid is groot! Gun een Berlijns kind een paar weken per jaar een onvergetelijke vakantie!