Nieuwsflits uit Brabant

Terug naar berlijnse kinderen in Brabant 

  1. Alexandra Golling haalt tijdens de Paasvakantie (2019) haar zwemdiploma........
  2. Berlijnse kinderen op bezoek bij het Koning Willem 1 College......
  3. Informatieochtend in Berlicum.......
  4. Familiedag 2018.......... 
  5. Sponsorloop 4-daagse Leny en Agnes

Lenie en Agnes lopen de nijmeegse vierdaagse voor Paxkinderhulp

Deze 2 kanjers  (Leny en Agnes) lopen dit jaar mee met de Nijmeegse vierdaagse met als doel om geld in te zamelen voor Pax Kinderhulp.
Op het moment van schrijven zijn ze inmiddels bezig aan de 4e dag en hopen over enkele uren de beroemde Via Gladiola te bewandelen.
Top prestatie dames.
Het ingezamelde bedrag is inmiddels € 515,- maar dat kan nog hoger.
Hierbij roepen we iedereen nog een keer op om deze topprestatie voor het goede doel via onderstaande link, te ondersteunen met een gift.

 

Alexandra Golling haalt tijdens de Paasvakantie 2019 haar zwemdiploma.
  

Van de trotse gastouders van Alexandra Golling ,Wim en Willeke Tramper, kregen we onderstaand bericht.....

Alexandra Golling komt nu ruim 2 jaar bij ons.
Omdat ze zo graag zwemt, mocht ze deze Paasvakantie op zwemles.
In berlijn zit Alexandra ook op zwemles maar het "bronzen zeepaardje" is hier niet geldig als A-diploma.
We vinden het belangrijk dat ze goed kan zwemmen.
In twee weken heeft ze 7 lessen gehad. Privé 1 les en nog 6 in een groepje. En zo waar....... aan het eind
kreeg ze haar diploma. Van harte gefeliciteerd Alexandra! We zijn trots op je.
 

 

Berlijnse gastkinderen op bezoek bij het Koning Willem 1 College

kinderen te gast Koning Willem 1 college
 
Op maandagochtend waren Berlijnse gastkinderen te gast in de lessen Duits op de TUI Hospitality Academy (opleiding Toerisme en Recreatie) van het Koning Willem 1 College.
De studenten hadden de opdracht uit te leggen hoe de automaten in de kantine werken Dit was een eenvoudige opdracht om Duits te spreken, die tevoren werd voorbereid. Ook werden er in kleine groepjes gesprekken gevoerd over alledaagse dingen. Omdat de studenten heel nieuwsgierig waren, vroegen ze de Berlijners het hemd van het lijf, ook al vinden ze Duits normaalgesproken nog best moeilijk. Aan het einde van de les lieten de Berlijners horen welke muziek zij op dit moment ‘hart’ vinden en omgekeerd lieten ook de Nederlandse studenten horen wat bij hen helemaal ‘vet’ is.
Op dinsdag waren de Berlijnse gastkinderen de hele dag te gast op school. In de ochtend bezochten zij de klas MHBO Marketing en Communicatie. Deze studenten volgen een verkorte opleiding om snel door te stromen naar het HBO. Enkelen van hen beheersen het Duits al heel goed. Deze studenten hebben de Duitse gasten rondgeleid langs bijzondere plekken op school, zoals het restaurant, gerund door studenten Horeca, en de School van de Toekomst.
Tussen de middag speelden de jongens een potje voetbal, voordat de groep ging lunchen in de Mensa. We werden bediend door studenten van de afdeling Horeca en aten onder andere zelfgemaakte kalfskroketjes. Steven genoot er extra van, omdat hij later ook in de ‘Gastronomie’ wil werken en wel bij de receptie van een hostel.
 In de namiddag hebben de gastkinderen wederom gesprekken gevoerd en opdrachten uitgevoerd met studenten van de afdeling Marketing en Communicatie en van de Secretariële opleiding. Ook hielpen de Berlijners bij het oefenen voor het examen Gesprekken Voeren. De studenten zetten zo de laatste puntjes op de i.
De Berlijners hielden telkens tot aan het einde van de les vol, geen Nederlands te spreken, ook al werd hen gevraagd of ze dat konden. Als het geheim onthuld werd, waren de studenten steeds heel verrast. Enkele dagen later spraken de studenten nog steeds over het bezoek.
Heel veel dank aan onze Berlijnse gasten! Het gaf ons, docenten Duits, de gelegenheid echte praktijksituaties te creëren. Bovendien vonden de studenten het erg gezellig. Volgend jaar zijn jullie weer van harte welkom!
Fransje Rijken
gastmoeder van Nancy
docent Duits aan het Koning Willem 1 College

Foto's van het bezoek..... 

Enthousiaste nieuwe gastgezinnen op informatieochtend te Berlicum

Informatieochtend in Berlicum

In het Brabantse Berlicum kregen vandaag (1 juli 2018) zo'n 12 kersverse vakantiegezinnen informatie van medewerkers en ervaren vakantiegezinnen. er werden goede vragen gesteld en wat een enthousiasme! Nog 2 weken en dan komen de Berlijnse kinderen al en die zullen zeker zo enthousiast zijn. We wensen iedereen alvast een fijne vakantie !

Foto's van de informatie ochtend.......

Familiedag 2018

Familiedag2018 limburg    Familiedag2018 Brabant  

Alle vakantiegezinnen kunnen terugkijken op een zeer geslaagde familiedag van afgelopen zondag 22 juli, zowel in Brabant als in Limburg.
Deze keer waren de Brabantse vakantiegezinnen te gast bij BillyBird Park Hemelrijk te Volkel en de Limburgse gastgezinnen waren uitgenodigd bij actieleidster Karin thuis voor een drankje, hapje, gezellig samen zijn en een duik in haar zwembad. Zo in haar achtertuin was het dan ook reuze gezellig.
In Brabant waren bijna 100 mensen aanwezig en hebben zowel jong als oud genoten  van deze stralende dag op een Brabantse toplocatie.
Hartelijk dank ook aan de enthousiaste medewerkers van het park bij wie we te gast waren.
Klik op de onderstaande “linken” voor de foto’s.