Medewerkers Utrecht e.o.

Lotte Pastoors vakantiegezinnen-actieleidster
Lotte Pastoors - Actieleidster

Dit jaar treed ik voor het eerst in de rol van actieleidster. Na vele mooie jaren heeft Joop Zoutenbier het stokje aan mij overgedragen,
16 jaar geleden ben ik voor het eerst in contact gekomen met Pax Kinderhulp Utrecht omdat wij vakantiegezin werden en sindsdien wil ik mijzelf graag inzetten voor de kinderen in Bosnië. Ik heb er zin in en hoop dat het weer een mooi jaar mag worden!

Judith Koot secretaris
Judith Koot - Penningmeester

 "Als je het niet probeert dan weet je het ook niet"! Met deze zin in ons achterhoofd zijn we in 2001 vakantiegezin geworden en al die jaren later ben ik nog even enthousiast. Ieder kind heeft recht op een beetje glans in zijn leven. En dat geven wij hen, namens alle mensen die met de Pax Kinderhulp op welke wijze dan ook te maken hebben, de kinderen mee.      

Chantal Kreeftmeijer vakantiegezinnen begeleiding
Chantal Kreeftmeijer

Ik ben Chantal Kreeftmeijer en maak me sterk in het werven van vakantiegezinnen samen met Judith en Lotte. Wij kunnen u een hoop informatie geven voordat u besluit om vakantie-ouder te worden. Wie weet tot ziens!

Tonnie van Wijk vakantiegezinnen begeleiding
Tonnie van Wijk 

In 2003 kwam ik in aanraking met Pax Kinderhulp via een oproep voor vakantiegezinnen. Met mijn man en twee kinderen hebben we inmiddels 18 kinderen in huis gehad. Bij alle kinderen hebben we gemerkt dat een vakantie in Nederland hen goed deed! Echt even kind zijn! Met sommige kinderen is het contact tot op de dag van vandaag gebleven. De meeste kinderen vonden het heerlijk om gewoon het dagelijks leven in Nederland te beleven. Uitjes worden verzorgd door de stichting, dus het is echt niet nodig elke dag op pad te gaan. Als werkgroep proberen we de vakantiegezinnen zoveel mogelijk te ondersteunen want soms is het best wel heftig allemaal. Daar tegenover staat een geweldige ervaring, niet alleen voor de kinderen maar ook voor de vakantiegezinnen. Roep je steeds: ik wil iets betekenen voor iemand, maar komt het er niet van, denk dan eens na over onze actie. Ik kijk weer met veel plezier uit naar de komende actie. 


Mirjam van Leusden - Secretariaat
Sinds dit jaar zit ik bij de werkgroep van Pax Kinderhulp Utrecht. In de werkgroep houd ik mij voornamelijk bezig met secretariële werkzaamheden. Hiervoor was de Pax voor mij niet onbekend. Mijn nicht is jaren geleden gastgezin geweest en is sinds die tijd altijd volop bezig met het organiseren van de vakantieweken voor de kinderen uit Bosnië. Als wij tijdens de kerst met de familie samen zijn, horen wij altijd de bijzondere verhalen vanuit Bosnië. Een mooie actie om je voor in te zetten!


Alfons Hurenkamp
In 2012 durfden wij het aan om vakantiegezin te zijn. Waar er vier kunnen wonen, kunnen er altijd twee bij... Sindsdien heb ik vanuit verschillende rollen mogen vaststellen dat die twee weken vakantie ook echt een verschil maken. When a frog is in a well, it needs to be lifted to see the world. Dit jaar sluit ik me daarom graag aan bij de organisatie van de kerstreis. De kinderen van Bosnië en Herzegovina hebben mijn hart gestolen. Wellicht kunnen ze dat ook bij jou teweeg brengen.