Medewerkers Utrecht e.o.

Joop Zoutenbier

Joop Zoutenbier - Actieleider en lid commissie Fondsenwerving & PR

Ik ben bij de Pax Kinderhulp betrokken geraakt als vakantiegezin, wat wij 4 jaar hebben gedaan en wat ons veel voldoening heeft gegeven. Na gestopt te zijn als vakantie-ouder ben ik binnen de werkgroep Pax Kinderhulp Utrecht e.o. gekomen en heb me vooral beziggehouden als fondswerver en PR. Daarna heb ik het stokje als actieleider overgenomen van Riny Gerritse. Zij was het boegbeeld van onze actiegroep en was vanaf de oprichting betrokken. We hebben een leuke, gezellige en enthousiaste werkgroep met veel leden die al een lange historie hebben bij de stichting. De kinderen staan centraal en daar doen we het uiteindelijk allemaal voor. Het geeft een ieder een goed gevoel als na drie weken weer veel blijde kinderen huiswaarts gaan en ze iets hebben meegegeven voor hen zelf als voor hun familie thuis.

judith 
Judith Koot - Penningmeester, vakantiegezinnencommissie en plaatsvervangend actieleider 

"Als je het niet probeert dan weet je het ook niet"! Met deze zin in ons achterhoofd zijn we in 2001 vakantiegezin geworden en al die jaren later ben ik nog even enthousiast. Ieder kind heeft recht op een beetje glans in zijn leven. En dat geven wij hen, namens alle mensen die met de Pax Kinderhulp op welke wijze dan ook te maken hebben, de kinderen mee.           

Chantal 
Chantal Kreeftmeijer - Vakantiegezinnencommissie 

Ik ben Chantal Kreeftmeijer en maak me sterk in het werven van vakantiegezinnen samen met Judith en Marianne. Wij kunnen u een hoop informatie geven voordat u besluit om vakantie-ouder te worden. Wie weet tot ziens!

 

Tonnie van Wijk - Vakantiegezinnencommissie

In 2003 kwam ik in aanraking met Pax Kinderhulp via een oproep voor vakantiegezinnen. Met mijn man en twee kinderen hebben we inmiddels 18 kinderen in huis gehad. Bij alle kinderen hebben we gemerkt dat een vakantie in Nederland hen goed deed! Echt even kind zijn! Dit jaar ben ik voor het eerst bij de werkgroep. Ik kijk weer met veel plezier uit naar de komende actie. Als je om kinderen geeft – geef je op als vakantiegezin – en ervaar het tenminste één keer – en wie weet schrijf jij hier over een aantal jaren jouw ervaringen :)

 Els

Els van Wingerden - Secretariaat

Samen met mijn man en 3 dochters ben ik een aantal keren vakantiegezin geweest voor Pax Kinderhulp. Deze periodes hebben bij mij en in ons gezin een diepe indruk achtergelaten: niet alle kinderen in de wereld hebben het zo goed als wij. Wat was het fijn om als (gast)gezin een bijdrage te leveren aan dit goede doel. 
Nu probeer ik dat te doen door me in te zetten voor de werkgroep. Met een enthousiaste groep mensen, de vakanties voor Bosnische kinderen in Nederland mogelijk blijven maken. Elk jaar, 40 kinderen die het in hun eigen land niet geweldig hebben, een hele mooie tijd geven dat is ons doel en het is fijn om daaraan mee te werken.

 

 Jeroen van Wijngaarden - Activiteitencommissie
 
Mijn naam is Jeroen van Wijngaarden, 23 jaar en al vele jaren samen met mijn gezin betrokken bij Pax Kinderhulp Utrecht. Ieder jaar hebben we twee Bosnische kinderen een geweldige vakantie mogen geven. De kinderen komen heel stil en verlegen binnen en hebben helemaal niets, soms slechts maar één t-shirtje met gaten erin, maar gaan met een brede glimlach van oor tot oor weg en soms zelfs met tranen van blijdschap. Ik ben meerdere keren in Bosnië geweest om de kinderen op te zoeken en met eigen ogen te zien hoe mensen er leven. Ik ben van mening dat we met Pax Kinderhulp een mooie bijdrage kunnen leveren aan de toekomst van het land. Het geeft een kick om zo veel kinderen te zien stralen en genieten en even weer gewoon kind te kunnen zijn. Daar gaan we ook dit jaar weer voor en draag ik graag aan bij!
   

Lotte

Lotte Pastoors - Vakantiegezinnencommissie

Mijn naam is Lotte en dit is mijn eerste jaar als vrijwilliger bij Pax Kinderhulp Utrecht. Samen met mij moeder Judith Koot zijn we al jaren betrokken bij Pax Kinderhulp hier in de regio. Ongeveer 10 jaar geleden zijn we voor het eerst vakantiegezin geworden en daar heb ik nu vele jaren later nog steeds mooie herinneringen aan.  Dit jaar zal ik mij inzetten vanuit de vakantie-oudercommissie om een mooie en geslaagde vakantie voor de kinderen te organiseren. Ik heb er zin in!
  
 
Mirza Rahmanovic - Comissie Fondsenwerving & PR
-