Organisatie van pax kinderhulp
De organisatie van Pax Kinderhulp
Berlijn, najaar 1961, bouw van de Muur. De spanning liep hoog op. Velen, ook kinderen, leden aan ‘Inselkoller’, ‘eilandgekte’. Toen in de herfst van 1961 leden van de vredesbeweging ‘Pax Christi Nederland’ in Berlijn op bezoek gingen en met deze kinderen in aanraking kwamen, besloten ze om te helpen.
In 1964 werd de werkgroep ‘Actie Berlijn’ opgericht. Later werd de actie ondergebracht in ‘Stichting Pax Christi Kinderhulp’.
Omdat de stichting niet meer verbonden is aan de vredesbeweging en niet kerkelijk gebonden, kreeg ze in 2004 de naam ‘Stichting Pax Kinderhulp’.
In de jaren 70 en 80 werden er door de stichting nieuwe acties opgezet; Noord-Ierland, Polen, Poolse suikerpatiëntjes in Borculo, Roemenië, Armenië en in 1991 Wit-Rusland (aanleiding: Tsjernobyl 1986). Na de Bosnische oorlog in Joegoslavië werd er voor kinderen uit dit land een actie opgezet. Sommige acties werden ook weer opgeheven, maar de actie Berlijn is er nog steeds, net als Polen en Armenië.
In 2015 vertrok het eerste goederentransport naar Syrische/Iraakse vluchtelingenkampen in Irak.
Sinds de oorlog in Oekraïne worden er voor vluchtelingen activiteiten georganiseerd in Nederland.

Erkenningsregeling Goede Doelen
De Erkenning is het keurmerk voor goede doelen dat door Toezichthouder CBF wordt uitgegeven. Het CBF-Erkenningspaspoort toont op eenduidige en neutrale wijze de belangrijkste informatie van een Erkend Goed Doel. Het paspoort bevat zowel kwalitatieve informatie over de doelstelling en activiteiten van de organisatie als financiële kengetallen. Deze laatste zijn door Toezichthouder CBF gevalideerd.
Het algemeen bestuur
Het algemeen bestuur is geheel samengesteld met vrijwilligers
Vanaf september 2023
– Edzart Kroodsma | voorzitter
– Ton Verstraaten | secretaris
– Hans Holtus | penningmeester
– Carel Jungerling | lid
– Wil Klerks | lid
– Margret Ridha | lid