Armeense vakantiekinderen in Eemnes

Op 1 juli was het zover! 20 Armeense kinderen kwamen aan in Nederland.

De lange en vermoeiende reis van Sisian naar Eemnes betekende het begin van een speciale en bijzondere reis voor twintig Armeense kinderen en hun begeleidster. Ook voor de tien vakantiegezinnen begon het grote avontuur. Na een korte kennismaking en ontmoeting was het tijd om de kinderen en de begeleidster de huizen te laten zien en heerlijk te gaan slapen.
Na een paar dagen rust was de eerste gezamenlijke activiteit een echte boeren sportdag. Het weer was prachtig en we kijken dan ook terug op een geweldige eerste activiteit! Op deze dag was er ook de mogelijkheid om kleding uit te zoeken bij de kledingmarkt. Wat hadden we veel prachtige kleding gekregen, iedereen hartelijk bedankt!

In de weken die volgden hebben de kinderen veel van het land gezien en een echte vakantie mogen ervaren. Zo is er lekker gespeeld in diverse speeltuinen, zijn er zeedieren bewonderd in het Dolfinarium, hebben we gezellig gebarbecued, is er paard gereden, hebben we de Julianatoren bezocht en nog veeeeel meer. Als afsluiting was er een knallend slotfeest met als thema Hollywood.

Wij kijken terug op drie fantastische en geweldige weken! Iedereen hartelijk bedankt voor het mogelijk maken van deze prachtige vakantie weken!

Inzamelingsacties

Om deze vakanties te kunnen realiseren organiseert de werkgroep Eemnes diverse inzamelingsacties. Zo worden elk jaar diverse inzamelingsacties gehouden zoals de oliebollenactie in december en een speciale actie op Koningsdag in de Kerkstraat te Eemnes. In het jaar dat er geen kinderen komen is er een extra inzamelingsactie namelijk de IJsselmeerloop! 

Actiedag Hervormde Gemeente

Op vrijdag 7 april jl. werd door de Hervormde Gemeente Eemnes een actiedag ten behoeve van Pax Kinderhulp Eemnes georganiseerd. Gasten van deze avond werden uitgenodigd voor een heerlijke Armeense maaltijd, bereid door onze tolk Ward. Na het eten was er een kruiwagenrace in de vorm van ringsteken en tijdens de koffie werd er fanatiek gebingood. Ook dit jaar was er een taartenwedstrijd georganiseerd waarbij de lekkerste taarten werden ingezonden. Nadat de uitslag van deze wedstrijd bekend was gemaakt, werd het tijd voor de dienstenveiling.

Actie Eemnes

Tijdens de veiling werden diverse diensten en goederen verkocht aan de hoogste bieder. Diverse gasten hadden voorafgaand aan de avond diverse diensten en goederen aangeboden zoals twee uur onkruid wieden, een kuub haardhout, een wandeling met gids over de Utrechtse Heuvelrug, een liter biest, appeltaarten, taarten van de taartenwedstrijd, het sausen van plafonds, zalmroken op locatie, bubbelen in een jacuzzi onder genot van een hapje en een drankje en nog veel meer! Deze actie leverde een geweldig bedrag op! Na verdubbeling van het ingezamelde bedrag door de Diaconie kon de avond niet meer stuk!

Wij willen de Hervormde Gemeente Eemnes nogmaals hartelijk danken voor deze prachtige actie en mede dankzij hun bijdrage kunnen we de kinderen van aankomende zomer weer een overgetelijke vakantie bieden in Eemnes en omgeving!
Bekijk hier de foto's

Donatie klaverjasclub uit de Schoter

Op 27 maart mochten wij een fantastische donatie van de klaverjasclub uit de Schoter in Eemnes mogen ontvangen! Via deze weg nogmaals hartelijk dank daarvoor!

Voor meer informatie over de actie inEemnes kunt u terecht op: https://www.paxkinderhulpeemnes.nl