Armeense vakantiekinderen in Eemnes

Van 01-07-2017 t/m 22-07-2017 komen er weer kinderen naar EemnesDe werkgroep van Pax Kinderhulp Eemnes is een actieve werkgroep die zich inzet voor kinderen tussen de acht en twaalf jaar uit Armenië. De werkgroep nodigt om het jaar een groep Armeense kinderen uit voor een vakantie in Eemnes en omgeving. Pax Kinderhulp Eemnes biedt kinderen die leven in slechte sociale, economische of politieke omstandigheden een vakantie aan. Deze vakantiekinderen worden opgevangen door gastgezinnen. Daar verblijven ze drie weken en draaien ze in het vakantiegezin mee. Daarnaast is er een programma van activiteiten waar de kinderen als groep aan meedoen. 

De volgende vakantie zal plaatsvinden tijdens de aankomende zomer! Dit keer komen de kinderen uit de stad Sisian. Sisian is een stad in het zuid-oosten van Armenië en telt ongeveer 17000 inwoners. Dit voorjaar zullen werkgroepleden uit Eemnes alvast een kijkje gaan nemen in deze stad en zullen dan een aantal kinderen bezoeken die deze zomer naar Eemnes komen.

Actiedag Hervormde Gemeente

Op vrijdag 7 april jl. werd door de Hervormde Gemeente Eemnes een actiedag ten behoeve van Pax Kinderhulp Eemnes georganiseerd. Gasten van deze avond werden uitgenodigd voor een heerlijke Armeense maaltijd, bereid door onze tolk Ward. Na het eten was er een kruiwagenrace in de vorm van ringsteken en tijdens de koffie werd er fanatiek gebingood. Ook dit jaar was er een taartenwedstrijd georganiseerd waarbij de lekkerste taarten werden ingezonden. Nadat de uitslag van deze wedstrijd bekend was gemaakt, werd het tijd voor de dienstenveiling.

Actie Eemnes

Tijdens de veiling werden diverse diensten en goederen verkocht aan de hoogste bieder. Diverse gasten hadden voorafgaand aan de avond diverse diensten en goederen aangeboden zoals twee uur onkruid wieden, een kuub haardhout, een wandeling met gids over de Utrechtse Heuvelrug, een liter biest, appeltaarten, taarten van de taartenwedstrijd, het sausen van plafonds, zalmroken op locatie, bubbelen in een jacuzzi onder genot van een hapje en een drankje en nog veel meer! Deze actie leverde een geweldig bedrag op! Na verdubbeling van het ingezamelde bedrag door de Diaconie kon de avond niet meer stuk!

Wij willen de Hervormde Gemeente Eemnes nogmaals hartelijk danken voor deze prachtige actie en mede dankzij hun bijdrage kunnen we de kinderen van aankomende zomer weer een overgetelijke vakantie bieden in Eemnes en omgeving!
Bekijk hier de foto's

Donatie klaverjasclub uit de Schoter

Op 27 maart mochten wij een fantastische donatie van de klaverjasclub uit de Schoter in Eemnes mogen ontvangen! Via deze weg nogmaals hartelijk dank daarvoor!

Voor meer informatie over de kinderen uit Armenië, onze acties, de werkgroep en onze nieuwsbrief kunt u terecht op onze website: https://www.paxkinderhulpeemnes.nl