Boris schaatst voor Pax Kinderhulp

Door: Esther van de Vrie
Bericht: 25-01-2017

Op vrijdag 27 januari zal de twaalfjarige Boris uit Maarssen een halve alternatieve Elfstedentocht schaatsen op de Oostenrijkse Weissensee. Op eigen initiatief heeft hij zich laten sponsoren en haalt daarmee geld op voor Pax Kinderhulp. Zijn gedachten zijn bij zijn Berlijnse gastbroer.

Boris schaatst elfstedentocht

Boris heeft zich goed voorbereid op zijn schaatstocht. Samen met zijn moeder - die op haar beurt een hele Elfstedentocht zal schaatsen - traint hij fanatiek. Het Nederlandse weer helpt ook mee en zondag kan hij zelfs buiten trainen op natuurijs. Het is één dag voor vertrek als we Boris en zijn moeder opzoeken bij deze training. Boris maakt een energieke indruk. Hij heeft er zin in en kan eigenlijk niet meer wachten. Wel is hij een beetje zenuwachtig.

Hij gaat dan ook iets bijzonders doen. Een halve Elfstedentocht betekent honderd kilometer schaatsen. Zelf hoopt hij dat hij nog meer kilometers volhoudt, maar zijn moeder wijst erop dat je het ook té gek kunt maken. Honderd kilometer is al een hele prestatie voor een twaalfjarige.

Aan publiciteit heeft hij ook gedacht. Vorige week was hij op de radio te horen en plaatste RTV Utrecht een artikel op de website. (LINK) Hij legde uit wat Pax Kinderhulp doet en hoe zijn schaatstocht ook wat kan betekenen voor zijn Berlijnse gastbroer. Ook poseert hij graag even met de vlag van Pax Kinderhulp samen met de andere mensen van zijn ijsclub die ook naar Oostenrijk gaan.

Vrijdag is de tocht. Boris heeft precies in zijn hoofd waar hij op moet letten: op tijd eten en drinken en goed op zijn houding letten. Voor Boris is het vooral lastig om niet meteen te snel te starten, vertelt zijn moeder, want zie het dan maar eens vol te houden tot het einde.

Het weer in Oostenrijk lijkt gunstig uit te pakken. De verwachtingen voor vrijdag zijn zon, weinig wind en een temperatuur boven het vriespunt. Prachtig schaatsweer!

Samen met zijn moeder poseert Boris ten slotte nog voor de camera. Ontspannen, uitkijkend naar de dagen die gaan komen. En zo nemen we afscheid en schaatsen de twee weg uit de drukte, verder met de training.