Hulpgoederen voor vluchtelingen in Irak

Bericht: 2 februari 2017

Pax Kinderhulp gaat door met hulpverlening aan vluchtelingkinderen in Irak. Op 30 januari is een nieuw transport vertrokken vanuit Nederland. Met een vrachtwagen vol hulpgoederen hoopt Pax Kinderhulp opnieuw zesduizend gevluchte Syrische en Irakese vluchtelingkinderen te bereiken.

medewerkers goederentransport Noord-Irak

De oorlog in Irak is nog in volle hevigheid aan de gang. Dagelijks moeten mensen halsoverkop hun huis verlaten. Velen belanden in opvangkampen, waar onder moeilijke omstandigheden moet worden overleefd. Meer dan drie miljoen vluchtelingen en ontheemden zijn er in Irak; het merendeel wordt opgevangen in Koerdistan. Daar zoekt Pax Kinderhulp de vergeten kinderen op, gevluchte kinderen die door grote hulporganisaties niet bereikt worden.

Een vrachtwagen vol kleding, verzorgingsartikelen en speelgoed is op weg naar Irak. De goederen zijn geschonken door tientallen vrijgevige Nederlanders en een aantal bedrijven. Vrijwilligers van Pax Kinderhulp hebben de goederen de afgelopen maanden in ontvangst genomen, gesorteerd en ingepakt. De komende weken worden deze goederen door twee vrijwilligers met kennis van de regionale, culturele normen en gebruiken uitgedeeld, in samenwerking met autoriteiten.


Bekijk hier het filmpje van het vertrek.

Meer over deze actie