Nieuwspagina van Brabant en Limburg

Je kunt het verschil maken…

Al vele jaren verwelkomen wij de nu 16-jarige Kevin als vakantiekind in ons gezin. Drie keer per jaar komt hij weer ‘thuis’ bij ons in Brabant. Dat je als vakantieouders het verschil kunt maken en van wezenlijk belang kunt zijn voor een (Berlijns) kind, hebben wij al op meerdere momenten mogen ervaren.

Op 19 juni jl. mochten wij aanwezig zijn bij de uitreiking van zijn ‘Zeugnis’! Het bewijs dat Kevin de 10de klas goed afgesloten heeft. Hij gaat nu verder met een stage-leer project.
Het bijzondere is dat wij 10 jaar geleden ook bij zijn ‘Einschulung’ aanwezig waren, samen met zijn toenmalige vakantieouders. De Einschulung is een feestelijk gebeuren rond de overgang van Kita (kinderdagverblijf) naar de eerste klas van de Grundschule (bij ons groep 3). Twee jaar geleden waren we ook getuige bij Kevin zijn ‘Jugendweihe’! De overgang van kind naar jong volwassene, een feest dat nog vooral in het Oosten van Duitsland gevierd wordt.

Drie belangrijke gebeurtenissen in het leven van Kevin waar hij ons als vakantiefamilie graag bij wilde hebben. Hij was dan ook super trots! Wij vormen al vanaf zijn 3 jaar de rode draad in zijn leven. Het enige familielid waarmee Kevin vanaf zijn eerste levensjaar, af en toe, nog contact heeft is zijn oudere zus. Kevin heeft in zijn jonge leven al op vele plekken gewoond, maar zijn plek in Nederland is stabiel!
Wij zijn blij dat we er, al zij het vaak op afstand, voor hem kunnen zijn. Dat we hem veel mee kunnen geven en zo een positieve wending aan zijn leven kunnen geven.
Vakantiegezin familie van de Pas.

Hier vindt u meer informatie over het vakantieouderschap

Gefeliciteerd/glückwunsch Kevin

Kevins Zeugnis

Onderstaand gedicht hangt aan de muur bij een van de woongroepen waar Kevin gewoond heeft en zegt genoeg !

gedicht wind en zeilen

Pakete aus den Niederlanden

Omdat de reizen i.v.m. de Corona geen doorgang konden vinden, hebben medewerkers, sponsoren en vrijwilligers de handen ineen geslagen en alle vakantiekinderen in Berlijn een verrassingspakket bezorgd. Super dat dit mogelijk was.

Bezoek ook de Facebookpagina van PaxKinderhulp

Een dikke dankjewel aan Pax Kinderhulp

In 2008 kwamen de  zusjes Vivien en Julia voor het eerst met Pax Kinderhulp naar Nederland bij vakantieouders Christ en Monique Jagers. Christ en Monique hebben zelf geen kinderen dus twee zusjes uit Berlijn is dan best een uitdaging.
Het is nu 2021 en kleine meisjes worden groot. Hoe een warm en langdurige band kan ontstaan met vakantiekinderen kun je zien in de bijgevoegde foto’s die onze actieleidster Leny Veltien van Christ en Monique mocht ontvangen.
Op de kaart is te lezen dat ze door het werk van Pax Kinderhulp veel liefde en rijkdom mochten kennen in hun leven en daarvoor bedanken.

Wel Christ en Monique, ook willen we jullie bedanken voor de jarenlange ontvangst van de twee zusjes Vivien en Julia.
Door jullie huis en hart open te stellen voor kinderen uit Berlijn, hebben jullie een grote bijdrage geleverd aan hoe ze nu in het leven staan. Chapeau!!

Foto’s van de verschillende activiteiten

zomer 2018 brabant
Zomer 2018 Brabant


Zomer 2016


Zomer 2018 Limburg


Aankomst zomer 2017


Zomer 2017


Aankomst Pasen 2016

kajakvaren
Zomer 2017 Kajakvaren


Informatieochtend