Poolse kinderen in Borculo

Actie voor Poole kindertehuizen

Geen vakantie voor deze kansarme kinderen, maar wel een verrassing!!
De werkgroep Pax Kinderhulp Borculo is druk bezig met een actie bestemd voor enkele kindertehuizen en weeshuizen in Katowice (Polen).

De allereerste behoeften

Het is de bedoeling om  enkele kindertehuizen en weeshuizen, in de directe omgeving van Katowice te voorzien van o.a. schoolmateriaal, mutsen, sjaals, kleding, naaimachines etc.
In januari 2021 werd in Bytom (omgeving Katowice) een nieuw kindertehuis geopend, voor zieke kinderen in de leeftijd van 2 tot en met 12 jaar. Ook dit tehuis zullen wij proberen te helpen aan de allereerste benodigdheden.

Uw gift is meer dan welkom

Doordat in 2020 en 2021 vanwege het coronavirus geen vakantie kon worden georganiseerd voor kansarme Poolse kinderen, is besloten een deel van bespaarde kosten te besteden aan de actie. Deze actie wordt mede ondersteund door de werkgroep Pax Kinderhulp Duiven-Westervoort. Maar er is nog meer geld nodig om alle plannen te verwezenlijken.

U kunt geld overmaken:
NL73RABO 0170823598
o.v.v. Pax Kinderhulp Borculo Kerstactie

Pax Kinderhulp Borculo is de gulle gevers, zoals kerken, gemeente Berkelland, ondernemers en particulieren, bijzonder erkentelijk voor hun donaties, waardoor de meest elementaire zaken zoals warme kleding aan deze kinderen kunnen worden verstrekt.

Poolse kinderen in Borculo

Meer dan 30 jaar werd een groep Poolse vakantiekinderen met met diabetes type 1 uitgenodigd voor een vakantie van drie weken in Borculo. De kinderen verbleven in een groeps-accomodatie. Een grote groep vrijwilligers zorgde ervoor dat de kinderen en hun begeleiders de vakantie van hun leven hadden.
In de zomer van 2021hopen we kansarme Poolse  kinderen te kunnen opvangen i.p.v. suikerpatiëntjes.
Net als de voorgaande jaren zullen er allerlei dagactiviteiten plaatsvinden en zullen de kinderen kunnen genieten van een zorgelose vakantie van twee weken in een groepsaccommodatie

Uw hulp hard nodig!

Voor de huur accommodatie, kosten heen– en terugreis, verzekering, programma en verzorging (eten/drinken) is veel geld nodig. Vele sponsoren, particulieren, bedrijven, stichtingen etc. dragen onze actie een warm hart toe.

Ook zijn wij opzoek naar vrijwilligers voor ondersteuning bij de activiteiten. Helpt u mee om deze kinderen een fijne vakantie te geven? Wij kunnen op allerlei manieren hulp gebruiken.

Direct contact

Wilt u wat betekenen voor deze kinderen dan kunt u contact opnemen met Toon Baakman 06-54258979

of rechtstreeks overmaken:
NL73RABO 0170823598
o.v.v. Pax Kinderhulp Borculo

Meehelpen in Borculo? 
Neem direct contact op