Poolse vakantiekinderen in Duiven en Westervoort

Poolse kinderen in Duiven en Westervoort

In Duiven en Westervoort komen in de zomer Poolse kinderen. De kinderen die komen hebben het echt nodig om even uit hun dagelijkse omgeving weg te zijn. Een gezonde lucht en veel plezier doet de kinderen goed. Die kans krijgen ze bij Nederlandse vakantiegezinnen.

Het gaat om kinderen uit de omgeving van Katowice, het industriële hart van Polen. Een gebied met veel problemen, als werkeloosheid, echtscheidingen, alcoholmisbruik, en gezinsverlating. De kinderen leven in een vervuilde omgeving, in arme gezinnen of in een kindertehuis. 

Iedereen kan vakantiegezin worden

Gedurende twee weken genieten de kinderen van het leven in een vakantiegezin, van de gewone dagelijkse dingen en de activiteiten die door het actiegebied Pax Kinderhulp Duiven en Westervoort georganiseerd wordt. Plezier hebben, buiten zijn, samen spelen, genieten en kind zijn. Herinneringen om hun hele leven aan terug te denken.

De kinderen zijn tussen 8 en 12 jaar. Er worden twee kinderen in een gezin geplaast. Er wordt gekeken naar welke kinderen het beste passen in het vakantiegezin.

Twee weken vakantie

Voor de kinderen worden er  twee tot drie keer per week activiteiten georganiseerd. Dit zijn dagdelen of zelfs een hele dag. Bij de meeste activiteiten is halen en brengen dan voldoende.
Tijdens de activiteiten is het niet nodig dat u aanwezig bent. Er zijn ook activiteiten (´s avonds of in het weekend) voor het hele vakantiegezin (Poolse kinderen, vakantieouders en hun kinderen) waar u vrijblijvend bij kunt zijn. Uit ervaring weten we dat deze zo leuk zijn dat iedereen hier graag aan deelneemt.

Vrijwilligers staan altijd klaar

Vrijwilligers gaan naar Polen om de kinderen op te halen. Er komen Pools sprekende begeleiders mee.
De vrijwilligers geven ondersteuning aan vakantieouder(s) en zijn 24 uur per dag bereikbaar. De Poolse begeleid(st)ers zijn bij alle activiteiten aanwezig en spreken Engels of Duits. In de eerste week komen zij bij de gezinnen langs om eventuele vragen van de vakantiekinderen en van de vakantieouders te beantwoorden.

Uw hulp hard nodig!

Financiële hulp voor de huur accommodatie, kosten heen– en terugreis, verzekering, programma en verzorging (eten/drinken) is veel geld nodig. Vele sponsoren, particulieren, bedrijven, stichtingen etc. dragen onze actie een warm hart toe.

Vrijwilligers gezocht voor ondersteuning bij de activiteiten. Helpt u mee om deze kinderen een fijne vakantie te geven? Wij kunnen op allerlei manieren hulp gebruiken.

Direct contact

Wilt u wat betekenen voor deze kinderen dan kunt u contact opnemen met Michal Pyrek: 06-53651794 of het contactformulier invullen. 

of rechtstreeks overmaken:
NL73RABO 0170823598
o.v.v. Pax Kinderhulp Duiven en Westervoort

Vakantieouder worden?
Neem direct contact op