Vluchtelingenkinderen in Irak

Sinds 2015 is Pax Kinderhulp actief in Irak, dat getroffen is door de wreedheden van ISIS en te kampen heeft met gewelddadige milities.
In juli 2018 bezocht Pax Kinderhulp voor de vijfde keer Noord-Irak, om met kleding, speelgoed, verzorgingsartikelen, kinderrolstoelen, ziekenhuismaterialen en schoolmeubilair kinderen te helpen. 

Wachten op een onbestemde toekomst.

Kinderen hangen rond in de tenten, want buiten is te heet. In de zomer dan – ’s winters is het te koud. Bovendien hebben ze niets om mee te spelen. Hoewel ze nu veilig zijn, leven ze onder grote druk. Ze komen tot rust, maar de toekomst is onzeker. De directe levensbedreiging is er niet meer, maar de verveling slaat toe.

Ahmad

Vluchtelingkind in Irak

Dit is Ahmad, Ahmad de vliegeraar. Net buiten het Iraakse vluchtelingenkamp Alwand 1 in het noordoosten van Irak neemt de provisorische vlieger Ahmad mee naar een droomwereld. Vier jaar is deze vliegeraar. Met zijn familie is hij gevlucht uit zijn Iraakse dorp, omdat een vijandelijke militie het leven daar onmogelijk maakte. Ahmad groeit op in het vluchtelingenkamp – hij woont er al drie jaar.

20000 kinderen.

In ruim vier jaar tijd heeft Pax Kinderhulp 20000 gevluchte kinderen bereikt. Het zijn kinderen die opgevangen worden in het (autonome) Koerdische deel van Irak. Daar verblijven nog altijd ruim 1,5 miljoen vluchtelingen, afkomstig uit zowel Irak als Syrië. De kinderen verkeren allen in onzekere en armoedige omstandigheden. Ze zijn gevlucht, veelal met hun ouders – wachten tot de oorlog voorbij is, groeien op in een vluchtelingenkamp. Onderdak, voedsel, water: dat wordt verzorgd door de grote hulporganisaties. Pax Kinderhulp biedt de kinderen de nodige kleding, speelgoed, verzorgingsartikelen en schoolmateriaal.

Help mee!

Een nieuwe actie is inmiddels in voorbereiding. Daarvoor zijn goederen, menskracht en zeker ook financiën nodig. Help je mee?