Vluchtelingenkinderen

Vluchtelingenkinderen in Irak

Wachten op een onbestemde toekomst….. in een kamp.
Vluchtelingenkinderen hangen rond in de tenten, want buiten is het te heet. In de zomer dan – ’s winters is het te koud. Bovendien hebben ze niets om mee te spelen. Hoewel ze nu veilig zijn, leven ze onder grote druk. Ze komen tot rust, maar de toekomst is onzeker.
De directe levensbedreiging is er niet meer, maar de verveling slaat toe.

800.000 kinderen

Sinds 2015 is Pax Kinderhulp actief in Irak. Door de gewelddadigheden van IS zijn in dit land nog altijd bijna 2 miljoen mensen op de vlucht, waaronder 800.000 kinderen.

Bekijk hier de beelden >>

Ahmad de vliegeraar

Dit is Ahmad, Ahmad de vliegeraar

Net buiten het Irakese vluchtelingenkamp Alwand 1 in het noordoosten van Irak neemt de provisorische vlieger Ahmad mee naar een droomwereld. Vier jaar is deze vliegeraar. Met zijn familie is hij gevlucht uit zijn Irakese dorp, omdat een vijandelijke militie het leven daar onmogelijk maakte. Ahmad groeit op in het vluchtelingenkamp – hij woont er al twee jaar.

20.000 kinderen bereikt

In vier jaar tijd heeft Pax Kinderhulp meer dan 20.000 gevluchte kinderen bereikt. Het zijn kinderen die opgevangen worden in het (autonome) Koerdische deel van Irak. Eén op de vijf ontheemde kinderen in Koerdistan woont in een opvangkamp. Anderen verblijven al dan niet met hun familie in bijvoorbeeld leegstaande gebouwen of kleine, bouwvallige huizen. De kinderen verkeren allen in onzekere en armoedige omstandigheden. Ze zijn gevlucht – en wachten tot de oorlog voorbij is. Onderdak, voedsel, water: dat wordt verzorgd door de grote hulporganisaties. Pax Kinderhulp biedt de kinderen de nodige andere dingen als kleding, speelgoed, verzorgingsartikelen en schoolmateriaal.

Geregistreerde NGO

Pax Kinderhulp is in het Koerdische deel van het land een geregistreerde niet-gouvernementele organisatie (NGO), waardoor beter samengewerkt kan worden met overheden en andere hulpverleningsorganisaties.

Help mee!

Een nieuw goederentransport is in voorbereiding. Daarvoor zijn goederen, menskracht en zeker ook financiën nodig.
Wilt u helpen of heeft u goederen aan te bieden?

Contact
khalil.ridha@paxkinderhulp.nl
Telefoon: 06 536 111 03

Help mee