Uit welke landen komen de vakantiekinderen?

Armeens vakantiekind

 

Vakantiekind uit Armenië

Een uur per dag water en elektriciteit, wonen in een bouwval of een container zonder verwarming. Ook 's winters als de temperaturen dalen tot twintig soms dertig graden onder nul. Geen plek om te spelen. Dat zijn de leefomstandigheden van veel Armeense kinderen.
Actieplaatsen in Nederland waar Armeense gastkinderen komen bij vakantieouders: Apeldoorn en Eemnes

Meer over de Armeense vakantiekinderen

 

Bosnisch vakantiekind in Bosnië

 

Vakantiekind uit Bosnië

Jarenlang was er een burgeroorlog. In 2014 werd Bosnië getroffen door zware overstromingen. Deze natuurramp was de ergste in honderd jaar met ruim een miljoen slachtoffers. Veel vakantiekinderen die naar Nederland komen leven nog steeds in geïmproviseerde onderkomens. Een plek om apart te leven of te spelen is er niet.
Actieplaatsen in Nederland waar Bosnische vakantiekinderen komen bij vakantieouders: Utrecht en Amersfoort

Meer over de Bosnische vakantiekinderen

 

Huizen in Polen

 

Vakantiekind uit Polen

Een groot deel van de Poolse bevolking kan nog steeds moeilijk rondkomen. Werkloosheid is één van de problemen. Gevolgen: mishandeling, echtscheiding, alcoholmisbruik, en gezinsverlating. Veel Poolse kinderen wonen met ouders, broers, zussen, opa en oma in één huis. Woonkamer is ook slaapkamer. Echt kind zijn kan niet.
Actieplaatsen in Nederland waar Poolse vakantiekinderen komen: NOP/Urk , Borculo en Duiven-Westervoort

Meer over de Poolse vakantiekinderen.

 

Woning in Roemenië

 

Vakantiekind uit Roemenië

Ná de val van het communisme is de situatie verbeterd, maar er is nog steeds armoede! Het minimumloon behoort tot de laagste van Europa. Er is geen of weinig werk; veel ouders vertrekken voor werk naar het buitenland, hun kinderen achterlatend bij familie of op straat. Zij zijn “het kind van de rekening”!
Momenteel zijn er geen actieplaatsen in Nederland waar Roemeense vakantiekinderen komen. Een actie willen starten? neem dan contact met ons op.

Meer over de Roemeense vakantiekinderen

 

Berlijns vakantiekind in de speeltuin

 

Vakantiekind uit Berlijn

Arm ben je als je door gebrek aan geld, werk en/of opleiding niet of nauwelijks deel kunt hebben aan de maatschappij. En dat geldt dus voor bijna een vijfde van alle kinderen in Berlijn. Sociale uitsluiting is voor hen een groot gevaar. Ze kunnen niet naar een sportclub of muziekles, worden niet gestimuleerd om zich te ontwikkelen, verder te kijken dan hun straat.  Veel van de vakantiekinderen leven in kindertehuizen of gebroken gezinnen en zijn vaak op zichzelf aangewezen.

Meer over Berlijnse vakantiekinderen

 

vluchtelingjongen en zusje in kamp

 

Vluchtelingen in Irak 

Sinds 2015 is Pax Kinderhulp actief in Irak, dat getroffen is door de wreedheden van ISIS en te kampen heeft met gewelddadige milities.In januari 2018 bezocht Pax Kinderhulp, met een vrachtwagen vol kleding, speelgoed, verzorgingsartikelen, kinderrolstoelen, ziekenhuismaterialen en schoolmeubilair voor de vierde keer vluchtelingenkinderen in Noord-Irak. 

Meer over deze goederentransporten