Bosnische vakantiekinderen in Utrecht e.o.

Informatie actie 2017-2018

Dit jaar kunnen we 38 Bosnische kinderen uit Doboj en Zenica een fantastische vakantie in Nederland geven. Even alle narigheid vergeten, kind te kunnen zijn en nieuwe positieve energie te krijgen. De kinderen zijn dit jaar ruim twee weken in Nederland. Ze komen en vertrekken op de volgende dagen:

  • Aankomst: vrijdag 22 december 2017 (’s middags/’s avonds)
  • Vertrek: zondag 7 januari 2018 (‘s ochtends)

Zoals elk jaar, worden er gedurende de actie activiteiten vanuit de organisatie georganiseerd. Deze zullen plaatsvinden op de volgende dagen:

  • Kledingbeurs overdag: zaterdag 23 december 2017
  • Activiteitendag 1: woensdag 27 december 2017
  • Activiteitendag 2: vrijdag 29 december 2017
  • Activiteitendag 3: woensdag 3 januari 2018
  • Activiteitendag 4: vrijdag 5 januari 2018
  • Feest/Disco-avond: zaterdag 6 januari 2018

We gaan er weer een mooie actie van maken!

Vakantiegezinnen gezocht!

Pax Kinderhulp Utrecht e.o. is elk jaar op zoek naar vakantiegezinnen! Wie wil zijn huis en hart voor ruim twee weken openstellen voor twee Bosnische kinderen? Rond de kerstperiode komen er weer 40 Bosnische kinderen naar Nederland om twee weken lang vakantie te ‘mogen’ vieren. Deze kinderen wonen in hun eigen land in slechte omstandigheden ten gevolge van oorlog en armoede. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de personen in de rechterkolom hiernaast. Ook kunt u een mailtje sturen naar: pax@paxkinderhulputrecht.nl

Facebook banner Bosnische kinderen

Hoe loopt de vakantie in de praktijk

Vrijwilligers van de werkgroep Pax Kinderhulp Utrecht + coördinator Pax Kinderhulp Bosnië, gaan naar Bosnië om daar de vakantiekinderen met een bus op te halen. Er komen twee begeleiders mee die de taal van de kinderen spreken en zijn gescreend door de coördinator. De kinderen worden met z'n tweeën ondergebracht bij vakantiegezinnen. Hierdoor hebben zij houvast aan elkaar.

Tijdens het bijna 3 weken durende verblijf hier, worden er allerlei activiteiten voor de kinderen georganiseerd, zodat de vakantieouders ook even op adem kunnen komen. Bij sommige van de activiteiten kunnen de kinderen van de gastgezinnen ook deelnemen en kunnen de gastgezinnen elkaar ontmoeten, zodat ze ervaringen kunnen uitwisselen.

Activiteiten

De activiteitencommissie regelt twee keer per week verplichte activiteiten voor de Bosnische kinderen. Dit enerzijds om u als gastgezin even te ontlasten en anderzijds is het fijn even als groep Bosnische vakantiekinderen bij elkaar te zijn.

Begeleiding

In geval van nood is er een medewerk(st)er van de werkgroep 24 uur te bereiken, deze staat in direct contact met de Bosnische begeleid(st)ers. De Bosnische begeleid(st)ers zijn bij alle activiteiten aanwezig en spreken Engels of Duits. In de eerste week komen ze samen met een lid van de werkgroep bij u langs om eventuele vragen van de vakantiekinderen en van u te beantwoorden.

Financiële steun

De commissie Fondsenwerving houdt zich primair bezig met het werven van de financiën. Om de begroting rond te krijgen wordt er actief een beroep gedaan op bedrijven, stichtingen, kerkgemeenschappen en particulieren.

Tientjesactie
Een aantal jaar geleden zijn we gestart met onze tientjesactie, door middel van deze brief werd aan vrienden, bekenden enzovoort gevraagd om ons te ondersteunen door het storten van een tientje. Daar gaan we dit jaar uiteraard gewoon mee door. Wilt u ons steunen met deze actie?

Donaties
Donaties zijn natuurlijk altijd welkom, welk bedrag dan ook. Helpt u ons mee? Uw bijdrage kan gestort worden op bankrekening: NL84RABO0121267652 t.n.v. Pax Kinderhulp afdeling Utrecht.

Sponsoren
Wij willen onze sponsoren bedanken voor hun financiële bijdragen.