Armeense vakantiekinderen

Voedselpakketten voor Armeense gezinnen

“De geplande vakantie voor de Armeense kinderen, die volgend jaar naar Eemnes zouden komen, staat door de coronacrisis op losse schroeven, zodat besloten is voor een hulpactie ter plekke.” Na de schoenenactie van maart krijgen 30 gezinnen de komende tijd voedselhulp.

Pax kinderhulp Eemnes, die nauw contact heeft met de in Noord Armenië gelegen stad Stepanavan, gaat geld inzamelen voor voedselpakketen voor arme gezinnen. Daarnaast gaat de organisatie mondkapjes verkopen en deze ook opsturen naar Armenië.

Voor veel inwoners van Armenië lijkt de uiterste grens bereikt. Het toch al arme land wordt, evenals vele andere landen, geteisterd door een steeds groeiend aantal besmettingen met het Coronavirus”.
“De scholen zijn dicht, steeds meer bedrijven sluiten waardoor er een enorme groei van de werkloosheid is. Veel werkende mensen zitten nu thuis. Zo komen steeds meer gezinnen zonder inkomen en hebben grote moeite het hoofd boven water te houden. Maar dit is niet de enige rampspoed die hen nu overkomt.”

Oorlog

“Armenië is in oorlog gekomen met Azerbeidzjaan met als inzet de in dat land gelegen Armeense enclave Nagorno-Karabach. Vele mannen zijn, al dan niet vrijwillig, naar het front gegaan, waardoor het voor de achtergebleven vrouwen en kinderen nog moeilijker wordt te overleven in deze barre tijd.”

Eerste levensbehoefte

Waar de actiegroep Eemnes zich vooral op kansarme kinderen richt, door om het jaar een groep kinderen voor een drieweekse vakantie in Nederland uit te nodigen, was nu direct behoefte aan de eerste levensbehoefte, namelijk voedsel.

30 Gezinnen

Via een contactpersoon in Armenië vernamen ze dat er zo’n 30 gezinnen direct hulp nodig hadden. Met de winter voor de deur heeft actiegroep Eemnes toegezegd voor deze gezinnen de eerste 6 maanden voedselpakketten te financieren, zodat ze in ieder geval zonder honger de winter kunnen doorkomen.

Mondkapjes

Ook in de strijd tegen het coronavirus wil de werkgroep een helpende hand bieden. In Armenië is het dragen van een mondkapje al verplicht, maar ook in Nederland wordt steeds meer op het verplicht dragen van een mondkapje aangestuurd.
Pax kinderhulp Eemnes heeft daarom prachtige, met hun logo bedrukte, wasbare mondkapjes gemaakt, welke te koop zijn. Door het kopen van deze kapjes helpt u ook de gezinnen in Armenië met de strijd tegen corona.  Voor elke gekocht mondkapje gaat er ook een exemplaar naar Armenië.

Geef een voedselpakket

Voor € 35, – kan een gezin al een maand eten. Stort uw vrijwillige bijdrage onder vermelding van ‘help Stepanavan’ 

Armeense familie in woning

Doneer een mondkapje

Maak € 6, – , of een veelvoud daarvan, over naar NL46RABO 0315918527 ten name van Pax Kinderhulp Eemnes met vermelding van naam, adres en het gewenste aantal en u krijgt deze mondkapjes thuisbezorgd.
mondkapjes voor Armenië