Oekraïense vakantiekinderen

Koek driedaagse in Eemnes

In de bittere kou werden drie dagen lang, koeken verkocht voor de ondersteuning van Oekraïense vluchtelingen in Eemnes. In totaal kon er een bedrag van 2.708 euro overgemaakt worden naar Stichting Steuncomité Eemnes-Oekraïne.

Geslaagde uitjes met Eemnesser Oekraïners

 Pax kinderhulp Eemnes heeft deze zomer niet stil gezeten. Tijdens de zomervakantie is pretpark Oud Valkeveen bezocht en afgelopen herfstvakantie is de groep per bus naar Julianatoren geweest. Ze hebben zich daar prima vermaakt en ondertussen is de werkgroep druk doende een Sinterklaas avond voor hen te organiseren.

Julianatoren

30 Oekraïense vluchtelingen in Drievliet

Bij het jaarlijks uitstapje van de Berlijnse kinderen, op vakantie in de Randstad, werden 30 Oekraïense kinderen uitgenodigd. Het was een groot succes. Het was een dag waarop de kinderen hun zorgen even vergaten en gewoon kind konden zijn. Hieronder hun bedankjes. 

“I want to thank all for such a wonderful organisation our weekend in Drievliet. We had a really wonderful time. Our kids were absolutely excited to be there. Our kids were absolutely excited. Thank you very much also for lunch and presents for our kids.”

“Please, send our warm thanks to the organisation Pax Kinderhulp for everything they have done for us! Due to this we forgot for a while the reason for our being in the Netherlands.”

“Without exaggeration – it was an incredibly fabulous day, filled with positive impressions.”

Hof van Twente

Pax Kinderhulp Hof van Twente deelt uit

 Pax Kinderhulp Hof van Twente helpt bij de inrichting van woningen voor vluchtelingen uit Oekraïne!

Pax Kinderhulp Hof van Twente deelt ‘hygiënische tasjes’ uit aan de vluchtelingen uit Oekraïne. De tasjes bevatten een aantal basisvoorzieningen zoals tandpasta, ondergoed, shampoo, scheermesjes etc.

Zijn schoenen zijn te klein, hij wil ze niet uit doen. Wat mama ook probeert. In Oekraïne was hij de beste profvoetballer. En zijn schoenen zijn van daar, het land wat hij moest verlaten. Kleine Ivan van 7 jaar oud, na een gesprekje, met wat overtuiging is hij toch bereid tot een compromis, hij wil eigenlijk wel nieuwe schoenen, maar dan met lichtjes.

voetbalschoenen